Energieleveranciers vergelijken vaker via vergelijker

Prijsvergelijkers zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor huishoudens die zich bezig houden met energieleveranciers vergelijken. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft hier onderzoek naar gedaan. Het aandeel dat prijsvergelijkers hebben in nieuwe contracten is gestegen naar 50%. Websites van de energieleveranciers zelf komen op de tweede plaats. Verkoop aan de deur en de consumentenbond lopen ver achter in aandeel.

Veel voordelen voor consumenten

Het gebruiken van een prijsvergelijker voor de energie om energieleveranciers te vergelijken brengt veel voordelen met zich mee voor consumenten. Zo worden meer dan 20 energieleveranciers voor de consument op een rijtje gezet en worden alle kosten uitgesplitst weergegeven. De tarieven, vastrechtkosten en overige kosten staan hierdoor duidelijk in een overzicht en het is makkelijk te zien welke energieleverancier het voordeligst is. Het voordeel hiervan is dat consumenten niet zelf meer alle energieleveranciers hoeven af te gaan om daar de energietarieven op te vragen.

Een tweede voordeel is dat de prijsvergelijker de eventuele overstap regelt voor de consumenten. Willen de consumenten overstappen? Dan kan dit al geregeld worden met een paar klikken op de knop na het energieleveranciers vergelijken. De prijsvergelijker werkt dan als een tussenpersoon die alles regelt voor de consument. Er is dus geen onzekerheid of geregeld nodig door de consument zelf, waardoor de overstap sneller gemaakt zal worden.

Starten met energieleveranciers vergelijken

Om gebruik te maken van een prijsvergelijker is het noodzakelijk dat je een recent jaarverbruik bij de hand hebt. De prijsvergelijker kan ook een schatting maken van het verbruik maar dan moet er gerekend worden op een mogelijke bijbetaling. Vul naast het jaarverbruik ook de postcode en het huisnummer in. Aan de hand van deze gegevens kan er een vergelijking gemaakt worden. Kun je besparen door het maken van een overstap? Doe dit dan ook via de vergelijker. Alles wordt dan geregeld en er kan niets misgaan. De oude energieleverancier wordt opgezegd en de nieuwe energieleverancier maakt het contract op. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 300 euro op de energiekosten van de woning. Start daarom met energieleveranciers vergelijken via Consumind.nl om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt voor gas en stroom.